"Het grootste geschenk wat je jezelf of een ander kunt geven, doe je niet met geld, materie of via het lichaam, maar op het niveau van inzicht en bewustzijn"

Coaching & Management

De coachingprogramma's van de Tombe Coaching kunnen toegespitst worden op het individu (personal coaching) of op het trainen van managers. Bij personal coaching gaat het om het opdoen van zelfkennis. Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en mogelijke verbeterpunten. In dit verband kunnen management- en verkoopvaardigheden een rol spelen en is er aandacht voor communicatie (hoe communiceer ik mijn boodschap) en organisatie (hoe organiseer ik mijn activiteiten). Daarnaast staat het spiegelen van de persoonlijke houding en gedrag centraal.

Wanneer coaching in een training wordt gegoten, gaat het er om dat managers tijdens de training worden uitgenodigd om hun controlerende en sturende taken te verruilen voor een coachende, faciliterende en voorwaarden-scheppende rol. Van leidinggeven gaat dan een meer inspirerende werking uit.

De kunst van het managen is om medewerkers het gevoel te geven dat zij mede-eigenaar zijn. Managers zouden dan ook in beginsel voor hun medewerkers dienen te werken in plaats van andersom. Goed voorbeeld doet volgen en wie goed doet, wie goed ontmoet.