"Ieder antwoord en elke oplossing voor welke uitdaging dan ook, zit al in ons zelf"

Loopbaancoaching

‘Doen wat werkelijk bij je past, geeft een gevoel van zelfrelevantie’

Er is weinig wat meer energie vreet op zowel persoonlijk als professioneel vlak, dan niet weten wat je wilt en/of vast zit in je carrière. Bovendien ondermijnt een dergelijke positie het privéleven en het zelfvertrouwen. Daarom is loopbaancoaching zo effectief: als je inzicht krijgt in wat je drijfveren, je passie en jouw kwaliteiten en talenten zijn, kun je de keuze maken werk te doen dat echt bij je past en dus zingevend is.
Zingeving is de plek waar de dingen die we graag doen en de dingen waar we goed in zijn samenkomen. Pas dan is er sprake van zingeving omdat je ziet, voelt en weet dat het werk wat je doet van betekenis is voor jou en jouw omgeving. Wanneer we zingevend bezig zijn, voelen we ons wezenlijk anders. Je voelt je authentiek, de tijd verstrijkt anders, je leeft intenser en levendiger.
Bovendien krijgt het zelfbeeld en daarmee het vertrouwen in jezelf een boost. Dat komt omdat jij jezelf aansluit bij iets fundamenteels voor je gevoel van identiteit, doel en welzijn. Je doet er wezenlijk toe in wat je doet. Dat geeft een gevoel van zelfrelevantie, van wie je bent, waar je voor staat en jouw bedoeling hier op aarde.


Werkwijze

We starten met een zelfonderzoek om je kwaliteiten en verantwoordelijkheden, je tegenslagen en successen in je huidige of vorige baan te bekijken. Vervolgens gaan we in kaart brengen wat je passie is en waar je talenten liggen.
Het tweede deel bestaat uit visievorming om datgene wat je wilt bereiken te concretiseren met behulp van een persoonlijke visie. Dit houdt in dat je voor jezelf een weg gaat banen. Je weet waar je naar toe wilt en samen gaan we eraan werken dat precies te formuleren en een concreet actieplan op te zetten.
Vaak is loopbaancoaching een eye-opener: je krijgt een positiever zelfbeeld en meer energie. Dat waar je van droomde, ligt ineens binnen handbereik.


Resultaat

  • Inzicht in kwaliteiten, talenten en waar je passie ligt;
  • Het vormen van een focus op zingevend werk;
  • Een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen;
  • Loskomen van datgene wat je tegenhoudt om te doen wat je graag wilt doen
  • Meer plezier in het werk;
  • Loskomen van belemmerende emoties, gedachten en overtuigingen;
  • Meer energie.


Neem hier contact met mij op >>