"Je kunt een probleem niet oplossen op het bewustzijnsniveau dat het probleem heeft veroorzaakt"

Personal coaching

‘Personal coaching werkt als een spiegel.’

Bij personal coaching gaat het om bewustwording. Bewustwording van jezelf. Het werkt eigenlijk als een spiegel. Ik houd mensen een spiegel voor waardoor ze zelfbewuster worden. Ik help daarbij. Door actief te luisteren, mijn gevoel en intuïtie te volgen, maak ik knelpunten zichtbaar in denken, houding, gedrag, communicatie en handelen.
Als mens kan men zich op drie manieren manifesteren: door houding en gedrag, de manier van communiceren en door dingen te doen (jouw acties en manier van handelen). Deze drie niveaus geven expressie aan wie je bent. Mijn manier van personal coaching is erop gericht daarvan bewust te worden.


Transformatieproces

Vanuit jouw bewustzijn denk je en dat denken bepaalt hoe jij je manifesteert in de hierboven genoemde drie manieren. Echter: denken is slechts datgene wat je denkt. Het is geen waarheid. Iedereen heeft bijvoorbeeld wel eens gedachten van nutteloosheid, maar daarmee ben je nog niet nutteloos. De kunst is dus om het bewustzijn te verhogen en/of te verdiepen waardoor het denken automatisch transformeert en daarmee de manier waarop jij je manifesteert op zakelijk en privé vlak.


Werkwijze

We beginnen vaak met het schrijven van een biografie. Daarin worden vaak al knelpunten zichtbaar, die je belemmeren te zijn wie je wilt zijn. Dit inzicht maakt je (zelf)bewust waardoor je de keuze hebt deze patronen te doorbreken. We gaan natuurlijk ook dieper in op de knelpunten waar je als persoon op persoonlijk, privé en zakelijk vlak tegenaan loopt. Vaak geeft een biografie inzicht waar  knelpunten hun oorsprong hebben. Meestal zijn deze gerelateerd aan bepaalde ervaringen uit het verleden.

Resultaat:

  • Inzicht in hoe je jezelf manifesteert;
  • Oplossen van knelpunten op zakelijk en persoonlijk vlak;
  • Het verleden, heden en toekomstige ontwikkelingen in de juiste context plaatsen;
  • Een hoger zelfbeeld, in het bijzonder in zelfvertrouwen
  • Een verbeterde balans tussen werk en privé;
  • Van reactief naar proactief management;
  • Preventief effect op ziekteverzuim en stress.

Neem hier contact met mij op >>